Lavangen har utallige mange kilometer med godt merkede turløyper i verdensklasse, her er så mange muligheter at det kan det være vanskelig å velge. Se ut.no (huk av for turforslag) for mange av de aller fineste vandreturene til fots hos oss

 

 

 

Vi har mange fjelltopper over 1000 meter, en flott oversikt og turbeskrivelse finner du på kugo.no  

 

Gapahuker, trimkasser og turkonkurranser

Gapahuker og trimkasser finnes langs kjørbar vei til høyt til fjells, de aller fleste trimkassene er aktive av lag og foreninger. Gapahukene velholdte og til fri benyttelse for alle. I tillegg til geocahing er 30-trimmen og turorientering lokale trimkonkurranser som kan gås når det passer. 

 

Jordbrua på Fossbakken


Naturen har selv valgt å grave vei for Spansdalelven som går fra Fossbakken ned til Spansdalen, inn under jorden for deler av den. Jordbrua kan ved normal vannføring spaseres over.

Liaveien

Vier og  bjørkekratt gir en flott ale langs traktorveien som strekker seg utover fjellsiden. Dette frodige og artsrike området er en perle av uberørt natur i vill utfoldelse der geitramsen strekker seg om kapp med bregnene. Traktorveien ender opp i en sti og ved å følge den ca 200 meter vil du komme til rester etter kjerrevei fra 30-tallet.

 

 

 

 

Stormyra naturreservat


Stormyra er et våtmarksområde på ca 2600 dekar som er kjent for sitt rike dyre og fugleliv. 50% av reservatet er myr, noe som blir ett utmerket flatt skiterreng om vinteren. Nyt friluftslivet i verneområdet. Allemannsretten gjelder også her, men husk regler for bålbrenning i natureservat. 

 

 

Turkart

Fjellvanderlagets turkart  kjøpes på servicekontoret eller ved å kontakte fjellvanderelaget

Moen naturveier 

Spansgård turveier 1

Spansgård turveier 2