Kommer du med båt?

Båtforeningen har gjestehavn på Tennevoll. 

©Evy Hansen
Båthavna Foto: Evy Hansen

Vil du leie båt?

Aa-gård og Soløy camping har utleie av båter

©Evy Hansen
Båtmotor på havet Foto: Evy Hansen

Vil du havfiske fra land?

Du kan stå i fjæra med kasteslukstang og fiske fra nesten overalt, men ønsker du dypere vann kan det være fint å stå på f.eks. moloen i Krambuvika eller kjør ytterst på Lia og gå så langt du orker, her er flere fine steder å stå. Ytterst på sørsiden, ved kommunegrensen til Gratangen er også en liten kai du kan stå på (Kvantoneset).

©Hans Erik Børve
Foto: Hans Erik Børve

Fjellvannsfiske

Man kan fiske i nesten alle vann på fjellet og noen er svært gode fiskevann. Noen vann er skjulte perler som på grunn av beliggheten får stå "ubrukt" hele året, andre er godt besøkt. 

fisker i tåke.jpg

Mann fisker i tåke Foto: Hans Erik Børve

Elvefiske

I Spansdalselva er oppstart 01.juli hvert år. Elva har regulerte områder det kan fiskes i. Fiskekort kjøper du på Coop Prix eller hos grunneiere 

©Folkebladet
Elvefiske Foto: Folkebladet

Isfiske


Lapphaugvannet er svært populær isfiskeplass. Det er kort vei fra bilen.  Så pulk, barn, hund og utstyr blir enkelt å frakte.

©Lapphaugen turiststasjon
IsfiskeFoto: Lapphaugen turiststasjon

Padle

Om du padler kajak, sub eller kano er Lavangen det perfekte stedet. I Norges stilleste fjord kan du ta rolige padletak og se omgivelsene gli sakte forbi, høre årene som glir gjennom vannet, og kjenne følelsen av å være ett med naturen. Padle på en blikkstille fjord omringet av majestetiske fjell, opp langs elva eller i våre fjellvann. Du kan også være med på organisert padletur og nyte skogens ro i Stormyra. Bli med innover Troms fylkes største våtmarksområde. Les mer om kanotur på Lapphaugen.com  

©Evy Hansen
Foto: Evy Hansen