Skal man oppleve underholdning i Lavangen må man skape den selv. Og det vet innbyggerne, derfor er det et rikt idretts- kultur- og kulturliv med mange deltakere og frivillige.

Av kulturaktiviteter har vi felles 17.mai feiring, utdeling av ungdomspris og kulturpris. Kulturminneløype, frivilligsentralen, bibliotek, kor, korps, ungdomsaktiviteter og sist, men ikke minst Lavangsvekka.

Av idrettsaktiviteter nevner vi gjerne Adrenalin med treningsapparater og spinning, Lavangen IF med fotball i alle aldersgrupper, oppkjørte lysløyper og Spanstind Rundt. Ballbinge med belysning, skirenn for barn og Lauvhallen.

Den fine naturen og de gode klimatiske forholdene utgjør en naturlig del av hverdagen. Merkede turløyper og kart fra Lavangen fjellvandrerlag inviterer til turer i skog og mark for unge, gamle, frivillig eller organisert. Godt fiske på hav, vann og elv til eviglange sommerdager og rødmende midnattssol. Vi gir deg mulighet til å kombinere aktiviteter for hele familien tilrettelagt etter interesser, årstid og sesong.

Innbyggerne må drive aktivt i idrettslag, musikk eller øvrige lag og forening. Man kan ikke ta fjellheisen opp på Spanstind og nyte utsikten -vi må gå veien selv.

Så, takket være våre kjære frivillige, som lar oss beholde dette rike, aktive kulturlivet som vi har her, gjør at vi trives her. Våre frivillige utvikler seg stadig videre og skaper økt engasjement og tilknytning til kommunen - kort sagt trivsel til beste for alle som bor her eller besøker kommunen vår.

Det er ikke slik at det gode miljøet finnes enten på landet eller i byen. Det gode miljøet er det miljøet du som person finner deg til rette i, skal vi skape alle samfunn lik er det noen som mister sitt samfunn, som i teaterverden er det mangfoldet som skaper nytenking. Det er i forskjellene mulighetene til utvikling ligger.