Ønsker DU å være med å påvirke framtida i Lavangen?

Lavangen kommune har over tid opplevd nedgang i sysselsetting og befolkning. Lavangen kommune ønsker å snu denne trenden, gjennom å styrke næringsgrunnlaget i kommunen, skape nye arbeidsplasser og sikre eksisterende arbeidsplasser.

I et samarbeid med Lavangen kommune har Troms og Finnmark fylkeskommune utarbeidet en samfunnsmessig konsekvensanalyse som dokumenterer situasjonen for næringsliv og sysselsetting i kommunen. Analysen konkluderer med at Lavangen har et næringsliv som er begrenset i omfang, og som vurderes som svært sårbart.

Med bakgrunn i dette har Lavangen kommune søkt Troms og Finnmark fylkeskommune om omstillingsstatus. Fylkeskommunen vedtok i april 2022 å gi Lavangen omstillingsstatus for en periode på tre år, under forutsetning av at Kommunal- og distriktsdepartementet, innvilger omstillingsmidler. Omstillingsstatus skal bidra til å vitalisere og forsterke næringsutviklingsarbeidet i kommunen. 

Innovasjonsselskapet Proneo er innleid for å bistå Lavangen kommune i arbeidet med å legge grunnlaget for denne flerårige satsinga på næringsutvikling. For å få innspill til dette arbeidet sendes det ut en elektronisk spørreundersøkelse til alle bedrifter/næringsdrivende, kommunepolitikere og kommuneledelse samt frivillige lag/organisasjoner i Lavangen

Arbeidet er i denne fasen avhengig av god oppslutning fra næringsliv, politisk og administrativ ledelse i kommunen samt frivilligheten, så benytt sjansen til å si din mening! 

Du inviteres til å komme med dine innspill ved å besvare denne undersøkelsen: https://forms.office.com/r/PsNSEug4rL

Svarfrist settes til fredag 7. oktober