Det vises til informasjon lagt ut på Lavangen kommune sine nettsider tidligere i dag. 
 
Kriseledelsen avviklet et nytt møte relatert til denne saken kl. 12.30 i dag hvor også politiet deltok.  Politiet informerte kriseledelsen om at de ikke har noe nytt å tilføye i sakens anledning ut over det som fremgår av deres pressemelding. En viktig årsak til dette er at etterforskningsarbeidet relatert til saken så langt ikke er påbegynt.  
 
Kriseledelsen har fått informasjon om at saken skal etterforskes av ressurser fra Kripos, politiet og Spesialenheten for politiet.  Det er forventet at disse ressursene vil komme til Lavangen i løpet av ettermiddagen. Politiet har på det nåværende tidspunkt ingen klar formening om hvor lenge denne etterforskningen vil pågå. Politiet presiserer at de legger til rette for at nødvendig tid skal benyttes for at de skal få et så godt bilde som mulig av den situasjonen som ledet til hendelsen natt til den 09. desember. 
 
Lavangen kommune legger til rette for at man gjennom helgen opprettholder en forhøyet beredskap.  Det vil bli avviklet møter i kriseledelsen ved behov. Oppdatert informasjon vil bli lagt ut så snart denne foreligger fra politiet. 
 
 Det vil fortsatt være slik at personer som har behov for noen å snakke med i relasjon til denne saken, kan ta kontakt med leder av  psykososiale kriseteamet: 
Norunn Johansen tlf 911 90 878

 

Sokneprest Trond Oscar Losvik tlf 908 72 419

Tilbudet vil være tilgjengelig så lenge det er behov for dette.  

 

 

Erling Hanssen
kommunedirektør