Ved foten av mektige Spanstind, vil den nye Midnattsoltrappa slynge seg oppover fjellsiden opp mot toppen av det imponerende 350 meter lange fossefallet i Henrikkafossen. Underveis vil det bli rasteplasser med fantastisk utsikt over Spansdalen og Lavangsfjorden.

Utgangspunktet for trappa vil være ved grendehuset i Spansdalen. Navnet «Midnattsoltrappa» er gitt fordi midnattsola vil lyse på store deler av trappa og ikke minst på toppen av Henrikkafossen. Det vil være en flott turopplevelse, tilrettelagt for folk flest. Midnattsoltrappa skal bygges av tre, den skal være en meter bred og ha rekkverk, noe som gjør den lett og trygg å gå i og gir begrenset naturinngrep. Dette skiller trappa vesentlig fra de mange steintrappene, sherpatrappene, som bygges rundt omkring

Bak planene står det seks lokale lag og foreninger i Lavangen: UL Fram, UL Rett Leid, Spansdalen grendelag, Lavangen fjellvandrerlag, Soløy idrettsgruppe og Lavangen idrettsforening. For å hjelpe til med å realisere prosjektet er det nå åpnet for folke-finansiering. Private, lag/foreninger og bedrifter kan kjøpe trinn i trappa. Prosjektet er kostnadsberegnet til omkring 5,2 millioner kroner.

Uavhengig av Midnattsoltrappa, er det en kommersiell aktør som jobber for å anlegge en Via Ferrata, en sikret klatresti, opp ved siden av trappa. Midnattsoltrappa er retursti til Via Ferrata.

Midnattsoltrappa vil være åpen for alle året rundt, og kan benyttes til flere formål. Den kan brukes til trimming, der man går så langt man vil. Den kan brukes som utgangspunkt for mange andre turstier i Lavangen, og det kan være retursti for dem som klatrer opp i Via Ferrataen.

 

Midnattsoltrappa har 2117 trinn.

Les mer og kjøp trinn på

www.midnattsoltrappa.no