Elveparken er et stort stedsutviklingsprosjekt for kommunen, og gammen er det største del-elementet i parken. Før påske besluttet kommunen å gjøre en gjennomgang og vurdering av anskaffelsesprosessen for gammen. Bakgrunnen var innspill og spørsmål den siste tida, og uro omkring anskaffelser.

Advokatfirmaet PricewaterhouseCoopers, PwC, ble gitt mandat til å vurdere om anskaffelsesprosessen er gjort i henhold til regelverket for offentlige anskaffelser. PwC har nå levert en juridisk vurdering. Denne avdekker noen feil, som vil være vanskelig å rette opp. I tillegg har det gått lang tid fra konkurransen ble lyst ut i fjor, noe som også taler for at det er riktig å starte opp på nytt. 

- Ved å lyse ut konkurransene blir anskaffelsene gjort på riktig måte, og vi håper på denne måten å skape mer ro omkring et i utgangspunktet svært positivt prosjekt, sier Eriksen. 

Ordfører Hege M. Rollmoen er leder av styringsgruppa for Elveparken, og hun er klar på at hun fortsatt ønsker at gammen skal bygges, og at den kan komme til å få stor betydning for kommunen.

- Gammen kan bli et fantastisk samlingssted for ungdom i Lavangen, og kan også være arena for andre grupper, mener ordføreren. Hun peker på at utforming av bygget er inspirert av gammer som tidligere sto i Spansdalen i Lavangen. 

- Jeg synes dette er en fin måte å synliggjøre vår samiske identitet, og tre stammers møte i Lavangen, sier Rollmoen, som fremhever gammen som fyrtårnet i stedsutviklingsprosjektet Elveparken.