Kurs i samisk for nybegynnere 

Med finansiering fra Sametinget og avtale med Sámi Allaskuvla-Samisk Høyskole på plass er vi klar for å sette i gang samisk språkkurs i SÁÁL1 (15 studiepoeng) og SÁÁL2 (15 studiepoeng)

Det er planlagt oppstart av samisk kurs for nybegynnere høsten 2022 og våren 2023. Deltakere som melder seg som student til Sámi allaskuvla/Samisk høgskole, avlegger og består eksamen i SÁÁL2 får kompetanse til opptak i samisk semesteremne på Sámi allaskuvla/Samisk høgskole.

  • Hvert kurs består av 150 timer undervisning fordelt på fem undervisninguker, herunder flere arbeidskrav.
  • For å avlegge eksamen på Sámi allaskuvla må deltakerne være godkjente studenter der, deltatt på 80% av undervisningen og fått godkjent obligatoriske arbeidskrav. Bestått eksamen gir 15 studiepoeng for hvert kurs.

Det settes opp informasjonsmøte onsdag 24.august kl. 10:00 og tirsdag 30.august 2022 kl. 10:00 på Ástávuona Giellagoahties lokaler i Lavangen. Møtet kan eventuelt streames til interesserte dersom det ønskes.

Informasjon om kursene og oppmelding til eksamen blir tatt opp på informasjonsmøtene. Kursplanens utkast kan foreligge ved informasjonsmøtet den 30.august.

Undervisningssted:  Ástávuona Giellagoahties lokaler på Nesveien 24, Tennevoll.
Merk: Det har tidliger vært stor interesse for oppstart av kurs i Gratangen. Merk mailen dersom det fortsatt er stor interesse for kurs i Gratangen. Vi har vært i uformell kontakt med både sameforeningen der og Gratangen kommune, og vi vil forsøke og finne en god løsning i samarbeid ved behov.

I interessemail/påmeldingen må dere oppi hvilke kurs dere ønsker å delta på. For de som har tatt samiskkurs tidligere er det mulig å melde seg direkte på SÁÁL 2. Vi måte vite hvor mange interesserte det er til hvert kurs for å kunne planlegge gjennomføringen til høsten og våren. 

Eksamen gjennomføres som privatisteksamen samtidig med ordinære eksamen på Sámi allaskuvla/Samisk høgskole. Frist for studentregistrering og eksamenspåmelding for høstsemestret er 1. september 2022. Dette gjøres av deltaker direkte til Sámi allaskuvla/ Samisk høgskole. Eksamensavgift og semesteravgift til Samisk høgskole kommer i tillegg. 

Kursene er finansiert gjennom tilskudd fra Sametinget.

Påmelding/interesse sendes snarest, og senest 30.august på e-mail til: 

lars.joar.halonen@lavangen.kommune.no   eller  kristinae@lavangen.kommune.no