Politisk ledelse har besluttet at alt av eksisterende gatelys i Lavangen skal oppgraderes med nye led-lamper og nye og moderne styringsskap som gir en mulighet for fortløpende måling av strømforbruk.  
 
Det er gjennomført en anbudsprosess og det lokale firmaet Lavangen Elektro har fått jobben med å gjennomføre moderniseringen av gatelysnettet. Det er viktig å presisere at dette gjelder eldre gatelys som per dd. ikke har ledlys og en mulighet for løpende måling av strømforbruk.   
 
Arbeidet er allerede iverksatt og nevnte firma er i gang med i første omgang å montere nye ledlys i de stolpene som fortsatt eies av Lavangen kommune. 
 
Arva har for noen år siden kommet med en påstand om at 174 av de ca. 700 gatelysene som dekker stort sett alt av veier i Lavangen kommune er deres eiendom. Arvas påstand om eierskapet til de gatelysene som en gang ble satt opp av private gatelysforeninger har blitt behandlet i rettssystemet i Lagmannsretten hvor de fikk medhold i sin påstand. Dette fører til at vi ikke lenger på enkelt vis kan gjøre nødvendige endringer i de stolpene de nå eier i forbindelse med moderniseringen av gatelysnettet. 
 
Dette kan beklageligvis føre til at moderniseringsprosessen blir betydelig forsinket. Administrasjonen har vært i kontakt med Arva vedrørende denne saken og har fått beskjed om at vi ikke kan gjøre noe i deres stolper før de har vurdert hvilke krav som skal stilles til gjennomføringen av arbeidet osv.  
 
Det er også slik at behov for utskifting/oppretting av stolper, som eies av Arva ikke lenger kan gjøres av Lavangen kommune. Vi jobber med å få oversikt over hvilke stolper dette gjelder. 
 
Dette betyr at det beklageligvis kan ta lengre tid enn opprinnelig planlagt før det igjen er lys i alle gatelysene i Lavangen.
 
Erling Hanssen, kommunedirektør