HRS opprettholder sitt samfunnsansvar og henter avfallet hos våre innbyggere.

Avfallshåndtering er en samfunnskritisk tjeneste som kan få store konsekvenser dersom den ikke blir gjennomført. Vi i HRS har fokus på å holde smitterisikoen for våre ansatte så lav som mulig og må derfor gjøre tiltak for å redusere smittefaren.

Endringer hos HRS

Vi må skjerme våre ansatte som driver med samfunnskritiske oppgaver. Vi vil derfor fra 16. mars stenge alle våre kundetorg, miljøstasjoner og administrasjon. Dette vil i første omgang gjelde fram til mandag 30. mars, men kan bli forlenget avhengig av utviklingen av smitten. Dette gjør vi etter anbefaling fra vår bransjeorganisasjon, Avfall Norge.

Vi blir fortsatt å hente avfallet hjemme hos privatpersoner. Vi anbefaler at man prøver å holde avfallsmengdene nede ved å komprimere avfallet så mye som mulig. Dette kan du som innbygger gjøre for å være behjelpelig for våre sjåfører:

-          For å hindre smitte, skal alle avfallsposer til restavfall være godt knytt.

-          Dunkene må ikke være så fulle at ikke lokkene går igjen.

-          Avfallet må ikke presses ned i dunken, da det vil sette seg fast og kunde opplever at bare halve dunken blir tømt. Vi vil ikke ha mulighet for ekstratømming og kunde
           vil da få et problem med store mengder avfall.

-          Vi ønsker at våre sjåfører i denne perioden har minst mulig kontakt med personer. Vi ønsker derfor at våre innbyggere og kunder tar kontakt med kundeservice ved spørsmål.

Hva med bedrifter?

For våre kunder som har henting av avfall i dag, vil vi fortsette med dette. Kunder som til daglig kommer innom oss med avfall, vil ikke kunne gjøre dette om det ikke er særskilte behov. Dette må avklares på forhånd med oss via telefon eller epost. For å hindre mest mulig transport inn og ut våre porter.

Vi vil holde vår nettside oppdatert med utviklingen. Se gjerne der om informasjon, før du tar kontakt med oss på telefon eller epost.