Konserten er i samarbeid med Den Kulturelle Spaserstokken. Målgruppen er personer over 65 år, og man kan ta med 1-2 familiemedlemmer gratis .  I kulturhuset er det tilgjengelig 90 plasser, en meter mellom hver kohort og det er munnbindpåbud til man har satt seg på sin plass. Les mer om konserten:

How to raise the wind:

Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola er en internasjonalt kritikerrost duo med tre album kåret til «Top of the World» av magasinet Songlines. Musikken springer ut fra folkemusikkens rytmiske driv og fokus på gode melodier, med elementer fra eksperimentell jazz, utradisjonell pop, samtids- og verdensmusikk. Summers er en av Skottlands fremste felespillere og en tradisjonsbærer av den gamle felestilen fra The Highlands, mens Silvola er en allsidig gitarist og produsent, samt en anerkjent komponist av elektroakustisk samtidsmusikk.

Denne konserten er et bestillingsverk til Nordlysfestivalen 2022, støttet av Norsk kulturråd, med påfølgende turné. Scene Nord har i samarbeid med musikerne og festivalen satt sammen strykekvintetten som spiller med duoen. Kvintetten består av to av Scene Nords landsdelsmusikerne, samt tre frilansere fra nord, og sammen med duoen representerer de hele seks nasjonaliteter. Ensemblet tar lytteren med på en reise gjennom rasende stormer, idylliske soloppganger, nattlige vandringer og ville dansefester!

Medvirkende:

Sarah-Jane Summers – fele
Juhani Silvola – gitar
Ingrid Marie Willassen – fiolin
Johanna-Adele Jüssi – fele
Willem Mathlener – bratsj
Nikolay Girunyan – cello
Rikard Toften Holst – kontrabass