- Jeg må bare be folk om å være tålmodige, dessverre kan vi komme ut i november før alle veilysene virker igjen, sier kommunedirektør Erling Hanssen. Årsaken til problemet er en langvarig tvist om eiendomsretten til lysstolpene med nettselskapet Arva. Saka ble nylig avgjort i lagmannsretten, og Arva vant fram.

- Nettselskapet Arva har sine regler for hvordan arbeid i deres stolper skal foregå, og dette har medført store forsinkelser i forhold til hva vi hadde planlagt, sier kommunedirektøren.

Lavangen kommune kan ikke lenger gjøre endringer i stolpene, uten at Arva har godkjent måten det gjøres på. Arva stiller krav til personell som skal utføre jobben, og til formaliteter omkring måten det blir gjort på. Når Arva har gitt nødvendige tillatelser blir arbeidet på rundt 700 veilys ferdigstilt så raskt som mulig.

 

Bakgrunn

Politisk ledelse har besluttet at alt av eksisterende gatelys i Lavangen skal oppgraderes med nye led-lamper og nye og moderne styringsskap som gir en mulighet for fortløpende måling av strømforbruk. Bakgrunnen for den beslutningen var krav om at kommunene framover skal betale for det faktiske forbruket og ikke fast pris per lyspunkt, slik det var før.

Det er gjennomført en anbudsprosess og det lokale firmaet Lavangen Elektro har fått jobben med å gjennomføre moderniseringen av gatelysnettet.