Fylkesråd Marlene Bråthen (Sp) er glad for at arbeidet med å styrke både næringslivet og Lavangen kommunes utviklingsevne nå kan fortsette.

Troms fylkeskommune fikk i forslag til statsbudsjettet for 2024 tildelt en omstillingsramme på 10.4 millioner kroner, som blant annet skal brukes på omstilling i Lavangen kommune.

-Fylkeskommunen har nå jobbet sammen med Lavangen kommune i 2 år med å kartlegge situasjonen, lage et større omstillingsprosjekt og vært i dialog med Innovasjon Norge og Kommunal- og distriktsdepartementet om en mulig omstillingsstatus.  Derfor er det ekstra gledelig at prosjektet nå også får nasjonal prioritet i form av statlige omstillingsmidler og at Innovasjon Norge også kommer inn som en verdifull ressurs. Disse midlene skal benyttes til å styrke næringslivets- og Lavangen kommunes utviklingsevne, bidra til arbeidsplasser og økt stedsattraktivitet uttaler fylkesråd for næring, plan og miljø Marlene Bråthen (Sp).

Fylkesrådet vedtok allerede i 2022 at Lavangen kommune skulle bli omstillingskommune i perioden 2023-2025, med mulighet for ytterligere forlengelse i 3 år under forutsetning at kommunen prioriteres over statsbudsjettet.

 

Optimisme og pågangsmot i Lavangen
Lavangen kommune har i påvente av en prioritering over statsbudsjettet sammen med fylkeskommunen allerede vært gjennom avklaringsfasen og strategi- og forankringsfasen og kan gå rett inn i gjennomføringsfasen i omstillingsprogrammet. 

Ordfører i Lavangen, Hege Myrset Rollmoen (Ap) sier at kommunen ble skuffet da de ikke kom med på statsbudsjettet i 2023, men at de ristet av seg skuffelsen og gikk sammen med fylkeskommunen for å lage næringsutviklingsprosjektet «Nye stier».

Dette prosjektet har vært med på å skape optimisme og pågangsmot i Lavangen. Når meldingen kom om at vi får omstillingsstatus ble det tatt veldig godt imot og vi skal nå fortsette den gode jobben vi er i gang med for å styrke næringslivet, kommunens utviklingsevne og økt stedsattraktivitet, avslutter ordfører i Lavangen Hege Myrseth Rollmoen (Ap).

 

For kommentarer; Fylkesråd for næring, plan og miljø Marlene Bråthen (Sp), tlf.: 994 57 475.